[kdecat] Més commit digest!

Toni Pizà servomac at gmail.com
Sun Jul 30 23:48:15 UTC 2006


Vos adjunt el commit digest d'avui!

-- 
"Two of the most famous products of Berkeley are LSD and Unix. I don't
think that this is a coincidence."
http://servomac.blogspot.com
-------------- next part --------------
[digest]
2006-07-30

[translation]
ca

[synopsis]
Comen??a la feina en l'integraci?? del suport per <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/C_Sharp">C#</a> al <a href="http://www.kdevelop.org/">KDevelop</a>, com a segona part del projecte <a href="http://developer.kde.org/summerofcode/soc2006.html">Summer Of Code</a> "C# parser for KDevelop", mentre un esfor?? relacionat comen??a paral??lelament per a suportar <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Java_programming_language">Java</a>. Eigen, una llibreria matem??tica de matrius i vectors ha comen??at. <a href="http://okular.org/">okular</a> s'ha portat a QGraphicsView. Millores d'infraestructura a <a href="http://solid.kde.org/">Solid</a> i <a href="http://edu.kde.org/kalzium/">Kalzium</a>. L'eina "Siox" s'ha portat a <a href="http://www.koffice.org/krita/">Krita</a>.

[comment]
El dia 1 d'Agost (d'aqu?? a 2 dies), <a href="http://koffice.org/">KOffice</a> 1.6 alpha ser?? llan??ada, amb <a href="http://www.koffice.org/announcements/changelog-1.6alpha1.php">noves caracter??stiques</a> al Kexi, Krita, KChart i KFormula. KOffice 1.6 ser?? la darrera versi?? major abans de que el KOffice 2.0 sigui llan??at la primavera del 2007. La versi?? final del KOffice 1.6 ser?? llan??ada el 10 d'Octubre del 2006, aix?? que prova-ho ara!

[message]
Els desenvolupadors d'una nova llibreria matem??tica de matrius i vectors, anomenada eigen, expliquen la seva arribada al m??n:
Una nova llibreria, eigen, ha nascut.<br><br>Eigen ??s un paquet simple de matrius i vector amb algunes funcions de ??lgebra lineal i geometria afegides per conveni??ncia. Eigen no est?? dissenyada per ser una llibreria d'alt rendiment, si no per a ser optimitzat per tamany - la mida actual de la llibreria ??s 26kb, comparat amb bastants megabytes per a les que s??n [[familiar external]]. No esperam que la mida final d'eigen passi dels 100kb. No ser?? una llibreria en constant creixement amb moltes caracter??stiques.<br><br>Fins ara hem acabat (per?? no escrit les proves per a) vectors 3D de dobles i matrius. La seg??ent passa ??s afegir moltes funcions d'ajuda geom??trica i tamb?? fer matrius de mida arbitr??ria - la mida arbitr??ria emprar?? plantilles, aix?? que podria ser emprat per nombres complexos, per exemple - i gesti?? de vectors. Despr??s hi haur?? alguna cosa d'??lgebra linear com ara [[eigenvalues]], [[eigenvectors]] i resoluci?? sistemes d'equacions i [[quaternions]].<br><br>De totes maneres, mentre tenim algunes coses pendents per fer, per?? la primera implementaci?? de vectors i matrius est?? feta. Tot ??s molt simple, per?? pel que sabem hi ha molts d'usuaris potencials a KDE - exemples d'aplicacions que es beneficiaran d'emprar eigen inclouen:<ul><li>>Kalzium<li>Kreative3D<li>KChart (per implementar [[charts]] 3d com est?? definit al est??ndard OpenDocument)<li>i una nova i interessant nova aplicaci?? del kde-edu (que ser?? anunciada la pr??xima setmana).</ul>Els que estem treballant actualment a eigen som [person1], [person2] i [person3]. El codi est?? al KDE SVN a <br><br><a href="http://websvn.kde.org/trunk/kdesupport/eigen/">/trunk/kdesupport/eigen/</a><br><br>Nota: volem afegir codi de prova abans no sigui "oficial", aix?? que aquells que comencin a emprar-lo ara hauran de tenir en compte que encara ??s una prova. De totes maneres, uneix-te a nosaltres a #eigen (irc.freenode.net) i diga'ns el que en penses!

[message]
[person4] escriu sobre la seva feina recent portant <a href="http://okular.org/">okular</a> per a emprar QGraphicsView:
La nova branca <i>okular-newpageview</i> permet als desenvolupadors d'okular convertir la vista de p??gina (un dels components m??s importants d'okular) per a que empri una de les noves tecnologies del pr??xim Qt 4.2, QGraphicsView. Aix?? hauria de fer que la vista de p??gina fos m??s simple i senzilla de mantenir i expandir amb noves caracter??stiques - una de les caracter??stiques que planetjam suportar s??n els formulares PDF.<br><br>Una altra ra?? per la que ha estat creada aquesta branca ??s la de treballar amb seguretat en la vista de p??gina sense interferir amb el treball de desenvolupament regular, i el dels dos estudiants treballant all projectes Summer of Code i Season of KDE - <a href="http://code.google.com/soc/kde/appinfo.html?csaid=66FA6EFAE23A03AE">Eines per commentar pel KPDF</a> i <i><a href="http://developer.kde.org/seasonofkde/project.php?kpdf_pattern.xml">Millora de la representaci?? de patrons al okular</a></i> respectivament.<br><br>La feina de portar cap a QGraphicsView est?? anant b??; el que necessita feina ??s el dibuixat d'anotacions en temps real, i alguns modes de ratol?? (Enquadrar, Apropar i Seleccionar).

[comment]
Aquesta setmana, [person2] ha tancat la impressionant xifra de <a href="#stats_bugkillers">102 errors</a>! Superar la l??nia dels 100 bugs ??s un gran ??xit, aix?? que enhorabona de deb?? per a tu, [person5_short]!

[people_references]
Inge Wallin
ingwa
Casper Boemann
boemann
Beno??t Jacob
bjacob
Pino Toscano
pino
Andreas Kling
kling


More information about the kde-i18n-ca mailing list