[Digikam-users] digikam doesn't print properly at 5760dpi

Andrew de Quincey adq_dvb at lidskialf.net
Thu Oct 13 21:28:18 CEST 2005


On Thursday 13 Oct 2005 18:32, David Aldred wrote:
> On Thursday 13 Oct 2005 11:59, Andrew de Quincey wrote:
> > Hi, my printer supports 5760dpi, however, digikam doesn't work if I print
> > at this resolution. Actually, I'm not sure whether its digikam or the kde
> > printing support - if its the latter, I'll go and moan at the kdeprint
> > people.
>
> AIUI, Digikam doesn't actually print stuff - it hands that off to whatever
> you have set up for your printng system.

Ah right - I wasn't quite sure how the kde printing subsystem worked. I 
_think_ from past experience, kde uses qt's printing support to render a PS 
file, which is then handed off to the printing system. Not entirely sure.

> Two thoughts which may help: if you're printing at 5700 on an Epson, you
> may well be Gutenprint (formerly GIMP-Print).   Although I haven't seen
> exactly the sort of problem you are reporting, there have been some issues
> between Gutenprint and Ghostscript: you may find that the latest versions
> of both packages between them sort the problem out.

I'm using the commercial turboprint drivers to cups. However, they're running 
on a remote cups server, yet the problem still appears in the print preview.

Anyway, I'll go and hassle the kdeprint people, since thats probably closer to 
where the problem lies.


More information about the Digikam-users mailing list