KDE/KDevelop under Solaris

Walid BACHA bacha at gmx.net
Mon Apr 23 16:40:10 UTC 2001


Hallo Roland,

Dein Name klingt deutsch. Also ich versuch's mal auf Deutsch.
Es wäre nett, wenn Du mir Deine scripts anmailst.

Walid

Roland Krause schrieb:

> Russell,
> I am running KDE-2.1.1 on Solaris 2.6 and I am running kdevelop-1.4cvs.
> First, to get KDE to run on Solaris you have to set a few environment
> variables, e.g. KDEDIR and QTDIR, LD_LIBRARY_PATH, MANPATH, INFOPATH
> and PATH. Then most of your problems will go away.
> Email me at rokrau at yahoo.com and I'll share my startup scripts w/you.
>
> Roland
>
> --- "Thamm, Russell" <russell.thamm at dsto.defence.gov.au> wrote:
> > Hi,
> >
> > I just built and installed KDE 2.1.1 and KDevelop 1.4 under Solaris
> > 2.6.
> >
> > Although everything seemed to build and install OK, I am noticing
> > lots of
> > little problems.
> >
> > 1) Lots of display problems. In particular, the tooltips generally
> > show up
> > as black boxes.
> >    Sometimes they work properly but there is no rhyme or reason to
> > it. This
> > is similar
> >    to the problems that I noticed under kdevelop 1.0.
> >
> > 2) Apparent bug in KDevelop Tool Menu - KDevelop fails to put a space
> > between command
> >   and parameter (eg designer-client rather than designer -client)
> >
> > 3) Errors (apparently non-fatal) creating a new project:
> >
> >   a) make:*** [package-message] Error 1 (command make -f
> > admin/Makefile.common package-messages)
> >      - is this normal?
> >
> >   b) kdoc: Can't read library
> > /home/thammr/.kde/share/apps/kdevelop/KDE-Documentation/kdoc-
> > reference/libkmid.kdoc.gz/libkmid.kdoc
> >   - the gz file exists and was created by kdoc - so why this error?
> >
> > 4) I get a large number of "Unknown child process XXXXX died"
> > messages on
> > startup -
> >    is this normal?
> >
> > I know that this is slightly off topic, but can anyone tell me how to
> > run
> > KDE under Solaris?
> >
> > 1) I tried creating a .xinitrc with the command startkde.
> > 2) Logged off and logged back on (selecting Open Windows instead of
> > CDE)
> > 3) I get a plain grey screen (nothing else)
> >
> > Under CDE, I can start kdesktop, kicker and konquerer etc, so I think
> > KDE is
> > close to
> > running.
> >
> > I have installed kdesupport, kdelibs, kdebase, kdevelop and kdoc from
> > the
> > 2.1.1 distribution
> > on one of the KDE mirror sites. Do I need anything else?
> >
> > thanks
> > Russell Thamm
> >
> >
> >
> >
> > -
> > to unsubscribe from this list send an email to
> > kdevelop-request at kdevelop.org with the following body:
> > unsubscribe »your-email-address«
>
> =====
> --
> Roland Krause
> In the garage of life there are mechanics and
> there are drivers. Mechanics wanted!
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Yahoo! Auctions - buy the things you want at great prices
> http://auctions.yahoo.com/
>
> -
> to unsubscribe from this list send an email to kdevelop-request at kdevelop.org with the following body:
> unsubscribe »your-email-address«


-
to unsubscribe from this list send an email to kdevelop-request at kdevelop.org with the following body:
unsubscribe »your-email-address«



More information about the KDevelop mailing list