[kde-freebsd] KDE 3.5.8 Konqueror && https problems

Matthias Apitz guru at unixarea.de
Sat Aug 9 16:55:29 CEST 2008


Since some time I've updated to 7.0-REl and KDE 3.5.8 (from the ports)
and since this I have problems signing in with Konqueror into HTTPS
servers, for example into http://mail.yahoo.com
if you launch the Konqueror fresh the above URL directs you to
and I have to provide Yahoo-ID and password, signing in works fine;

if I go again to the same page http://mail.yahoo.com (without
terminating the Konqueror), again it redirects to
but now the Yahoo-ID is already known and providing the password brings
after a few seconds the error:

An error occurred while loading https://login.yahoo.com/config/login_verify2?:
Connection to host login.yahoo.com is broken.

If I restart Konqueror and have to provide both (Yahoo-ID and password)
it let me sign in again; this is fully reproduce-able.

One could think this is somehow a problem with Yahoo, but it happens
with other sides as well and only with HTTPS and now with HTTP sessions;
and as well this was not before with the older KDE version of 6.2-REL;

in Konqueror, concerning security, I have:

- not activated TLS
- activated SSLv2 (and all Ciphers)
- not activated SSLv3
- path to OpenSSL /usr/local/lib/libssl.so

Any hints about this? Thx

Matthias Apitz
Manager Technical Support - OCLC GmbH
Gruenwalder Weg 28g - 82041 Oberhaching - Germany
t +49-89-61308 351 - f +49-89-61308 399 - m +49-170-4527211
e <matthias.apitz at oclc.org> - w http://www.oclc.org/ http://www.UnixArea.de/
b http://gurucubano.blogspot.com/
We should all learn from the peoples of The Netherlands, France and Ireland.
Aprendamos todos de los pueblos de Holanda, Francia e Irlanda.

More information about the kde-freebsd mailing list