[kde-freebsd] Icons gone after KDE Update

Ralf Folkerts ralf.folkerts at gmx.de
Sun Jan 21 19:30:17 CET 2007

Michael Nottebrock wrote:

Hi Michael,

> On Saturday, 20. January 2007 15:27, Frerich Raabe wrote:
>>> I have no Idea what might have caused the Problem; on my
>>> Desktop-machine, where I upgraded from Ports, everything works nice.
>>> Would be great if you let me (on the ML) know, if you find a solution.
>> For what it's worth, I just tried whether the icons are missing for a new
>> user and indeed - the same situation with a new user account. I'm royally
>> confuzzled.
> I remember we had to introduce this a while ago to not conflict with GNOME 
> when it was moved to ${LOCALBASE}:
> ${REINPLACE_CMD} -e "s,applications.menu,kde-applications.menu,g" \
> 	${WRKSRC}/kded/Makefile.in ${WRKSRC}/kded/kbuildsycoca.cpp
> (from x11/kdelibs3/Makefile).
> Perhaps some breakage can happen there, especially with in-place upgrades. I 
> don't have any specific idea how and why though, just a gut-feeling. 
> You might want to try looking at stuff in /usr/local/etc/xdg/menus.
> As a last resort, rm -rf /usr/local/etc/xdg; pkg_deinstall -f kdelibs kdebase 
> && portinstall kdelibs kdebase (without KDE running :) ought to fix things.
thanks for the hints! Tried them (in order, w/o KDE up and running ;-)) 
but that didn't solve the Problem :-( I didn't have an 
"applications.menu" File, only the kde-applications.menu. After running 
thru the steps I also moved away my ~/.kde. No solution.

Again, thanks for the hints!

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: smime.p7s
Type: application/x-pkcs7-signature
Size: 3299 bytes
Desc: S/MIME Cryptographic Signature
Url : http://mail.kde.org/pipermail/kde-freebsd/attachments/20070121/b5ce66d6/attachment.bin 

More information about the kde-freebsd mailing list