[Digikam-users] Fwd: No Photos in Import Dialog

Anders Lund anders at alweb.dk
Tue Jun 10 11:25:08 BST 2014


AndersOn Tirsdag den 10. juni 2014 11:46:55,  Lund wrote:
> This was actually finally fixed in one of the most recent 3.x versions, and
> the fix was lost with 4.0. Also hits my canon cameras. :\

Sorry, wrong - all I am missing are the previews :)

> On Tirsdag den 10. juni 2014 11:37:38, Axel Klein wrote:
> > Hi *,
> > 
> > I am runnung digikam 4.0.0 on Ubuntu trusty thar.
> > I installed it from msylwester's ppa although I had a version 3.5.0
> > installed previously that I compiled by myself which I deleted.
> > 
> > When I want to import photos from my Canon 500D that is connected by
> > USB, I don't see any picture in the import dialog and below I read the
> > message:
> > 'Fehler beim Verbinden mit der Kamera. Bitte ├╝berpr├╝fen Sie, ob die
> > Kamera korrekt angeschlossen und eingeschaltet ist.'
> > 
> > On the command line I read the following:
> > snip--
> > digikam(30733)/digikam (core) Digikam::DigikamApp::checkSolidCamera:
> > Solid returns unsupported driver handle for gphoto2
> > digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImportStackedView::syncSelection:
> > one or both of the models are null?! from:
> > Digikam::ImportIconView(0x5be1230) to:
> > Digikam::ImportThumbnailBar(0x6212df0)
> > QObject::connect: Cannot connect
> > (null)::signalThumbInfo(QString,QString,CamItemInfo,QImage) to
> > Digikam::MapViewModelHelper::slotThumbnailLoaded(QString,QString,CamItemIn
> > fo ,QImage) digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo:
> > No location could be retrieved for url KUrl("")
> > digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo: No location
> > could be retrieved for url KUrl("")
> > digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo: No location
> > could be retrieved for url KUrl("")
> > digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo: No location
> > could be retrieved for url KUrl("")
> > void DBusMenuExporterPrivate::fillLayoutItem(DBusMenuLayoutItem*,
> > QMenu*, int, int, const QStringList&): No id for action
> > void DBusMenuExporterPrivate::fillLayoutItem(DBusMenuLayoutItem*,
> > QMenu*, int, int, const QStringList&): No id for action
> > --snip
> > 
> > I have set-up the camera in the settings both as Canon 500D and as
> > 'Automatische Erkennung' - no success, always the same error.
> > 
> > With nemo or nautilus the camera is shown as:
> > gphoto2://[usb:002,007]/
> > and I have access to all files.
> > 
> > The same happens when I connect my Motorola G to the computer.
> > 
> > Thank you in advance for your help.
> > Best regards
> > Axel
> > 
> > 
> > _______________________________________________
> > Digikam-users mailing list
> > Digikam-users at kde.org
> > https://mail.kde.org/mailman/listinfo/digikam-users

-- 
Anders



More information about the Digikam-users mailing list