[Digikam-users] Fwd: No Photos in Import Dialog

Robert Zeller robert.zeller at robert-zeller.org
Tue Jun 10 10:48:58 BST 2014


I had a similar problem long time ago. After I had discovered that
nautilus was occupying the USB-port I killed the nautilus process and
the problem disappeared.

On 06/10/2014 11:37 AM, Axel Klein wrote:
> Hi *,
>
> I am runnung digikam 4.0.0 on Ubuntu trusty thar.
> I installed it from msylwester's ppa although I had a version 3.5.0
> installed previously that I compiled by myself which I deleted.
>
> When I want to import photos from my Canon 500D that is connected by
> USB, I don't see any picture in the import dialog and below I read the
> message:
> 'Fehler beim Verbinden mit der Kamera. Bitte ├╝berpr├╝fen Sie, ob die
> Kamera korrekt angeschlossen und eingeschaltet ist.'
>
> On the command line I read the following:
> snip--
> digikam(30733)/digikam (core) Digikam::DigikamApp::checkSolidCamera:
> Solid returns unsupported driver handle for gphoto2
> digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImportStackedView::syncSelection:
> one or both of the models are null?! from:
> Digikam::ImportIconView(0x5be1230) to:
> Digikam::ImportThumbnailBar(0x6212df0)
> QObject::connect: Cannot connect
> (null)::signalThumbInfo(QString,QString,CamItemInfo,QImage) to
> Digikam::MapViewModelHelper::slotThumbnailLoaded(QString,QString,CamItemInfo,QImage)
> digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo: No location
> could be retrieved for url KUrl("")
> digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo: No location
> could be retrieved for url KUrl("")
> digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo: No location
> could be retrieved for url KUrl("")
> digikam(30733)/digikam (core) Digikam::ImageInfo::ImageInfo: No location
> could be retrieved for url KUrl("")
> void DBusMenuExporterPrivate::fillLayoutItem(DBusMenuLayoutItem*,
> QMenu*, int, int, const QStringList&): No id for action
> void DBusMenuExporterPrivate::fillLayoutItem(DBusMenuLayoutItem*,
> QMenu*, int, int, const QStringList&): No id for action
> --snip
>
> I have set-up the camera in the settings both as Canon 500D and as
> 'Automatische Erkennung' - no success, always the same error.
>
> With nemo or nautilus the camera is shown as:
> gphoto2://[usb:002,007]/
> and I have access to all files.
>
> The same happens when I connect my Motorola G to the computer.
>
> Thank you in advance for your help.
> Best regards
> Axel
>
>
> _______________________________________________
> Digikam-users mailing list
> Digikam-users at kde.org
> https://mail.kde.org/mailman/listinfo/digikam-users
>

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: robert_zeller.vcf
Type: text/x-vcard
Size: 815 bytes
Desc: not available
URL: <http://mail.kde.org/pipermail/digikam-users/attachments/20140610/4dc5b8a4/attachment.vcf>


More information about the Digikam-users mailing list