[Digikam-devel] [Bug 131269] New: Thumbnails aren't saved / cached; Thumbnails aren't auto-generated

Mats Ahlgren ahlgren at mit.edu
Mon Jul 24 00:34:28 CEST 2006


------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug, or are watching the assignee.
         
http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=131269         
           Summary: Thumbnails aren't saved / cached; Thumbnails aren't
                    auto-generated
           Product: digikam
           Version: unspecified
          Platform: unspecified
        OS/Version: Linux
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: NOR
         Component: general
        AssignedTo: digikam-devel kde org
        ReportedBy: ahlgren mit edu


Version:           0.8.2-rc1 (using KDE 3.5.2, Kubuntu Package 4:3.5.2-0ubuntu18 dapper)
Compiler:          Target: i486-linux-gnu
OS:                Linux (i686) release 2.6.15-25-686

1) Thumbnails aren't saved/cached. After I generate thumbnails for 1000 photos, and quit digiKam, when I reopen digiKam, then all the 1000 thumbnails are lost and must be regenerated.

2) There is no special button to auto-generate thumbnails. To make matters worse, thumbnails are only generated when needed. Thus for example, to generate thumbnails for my album of 1000 photos, I have to spend 15 minutes of my times waiting for a page of thumbnails to generate, then scroll down, then wait for that page to generate, then scroll down, then wait... This is ridiculous. It's also ridiculous that this feature was supposedly 'fixed' in bug 91840 in 2004 (but in reality was not it seems, nor is there an option in digiKam Settings to allow background generation of thumbnails).

These two problems currently make digiKam unusable for me; I don't want to be showing photos to people and saying "Please wait 15 minutes while I juggle with page-up/down because I have no thumbnails and can't navigate my album without them."


More information about the Digikam-devel mailing list